Kesän raskain muistilista

Toukokuun loppua viedään ja kesä lähestyy kovaa vauhtia. Olemme julkaisseet tämän kunniaksi pienen muistlistan, mistä pääsee viimeistään nyt opiskelemaan Tiirismaa Trailin 21 km reitin nimettyjä nousuja, ja niiden luokituksia pyöräilymaailmasta tutuin luokituksin (5 – HC, kevyimmästä raskaimpaan). Listasta löytyy myös nousun pituus (km), noususumma (m) / keskijyrkkyys (%). Esimerkiksi Martan majan nousu on 0,7 km pitkä, mikä sisältää 55 nousumetriä. Tämä tarkoittaa käytännössä noin 8 % keskimääräistä nousujyrkkyyttä koko nousun matkalle. Tämän avulla voit muuttaa myös vaikka kotipolkujesi nousut mielikuvissa joksikin Tiirismaa Trailin nousuista! Listan kaikki 9 nousua sisältyvät 21 km kierrokselle. Täten 42 km pääsee nautiskelemaan koko muistilistan kahteen otteeseen. 12 km matkaan kuuluu nousut 1. – 3. ja 8. – 9. Lyhin 6 km matka nousee listalta 1. Martan majan nousun.

Myös uutena juttuna tälle vuodelle tulee reittien korkeusprofiili, josta on kätevä nähdä reitin nousujen sijoittuminen ja korkeussuhteet ja -profiili. Lopulliset reittiprofiilit myös 6 ja 12 km matkoilta tulevat kilpailuinfo-sivulle hieman myöhemmin.

21 km reitin profiili. 21 km matkalla yhteensä 750 m nousua.

Vajaa 2 kk siis kesän hikisimpään mäkijuhlaan aikaa. Nyt viimeistään lenkkarin nyörejä kiristämään ja mäkiä harjoittelemaan niin ylös kuin alas. Juoksussa kun ei riitä, että pääsee mäen päälle. Sieltä pitää tulla vielä omin jaloin alaskin !

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *