Tiirismaa Trail 2022 onnellisesti takanapäin

Toista kertaa järjestetty Tiirismaa Trail keräsi ennätysosanoton kun lähes 300 ilmoittautunutta juoksijaa lähti valloittamaan Etelä-Suomen korkeimpia huippuja.

Heinsuon Urheilukeskus tarjosi jälleen takuu varman kisakeskuksen tapahtumalle, jossa oli kuitenkin riittävästi tilaa järjestää turvallinen tapahtuma. Erityistä kehua tapahtuman aikana kuultiin reitin, sen merkinnän sekä huoltopisteiden toiminnasta. Erityiskiitos tästä kuuluu mahtavalla talkooporukalle, jotka iloisin ilmein palvelivat ja kannustivat juoksijoita huoltopisteillä – kiitos! Kuulemaan mukaan myös huoltopisteiden eväät Nosht urheilujuoman johdolla tarjosivat energiaa vaativammankin tankkaajan tarpeisiin.

Hokan isäinnöimän 42km matkan haasteeseen tänä vuonna vastasi 31 juoksijaa. Aamun sateet tekivät reitistä paikoin viime vuotista hitaamman kaikkien kuitenkin selviten reitiltä selvästi alta 7h!

Suunnon Jere Lallo aloitti vauhdilla ja sai alun rynnistyksen jälkeen mukaansa viime vuoden kolmosen Joni Lepistön. Puolessa välissä etu oli Lepistön eduksi vajaan minuutin, eikö Lepistön ultrajuoksijan askel tämän jälkeen enää antanut muille mahdollisuuksia. Viime vuoden 3. sijan kirskastus vakuuttavaksi voitoksi alta 4h ajalla 3.59,50. Jere Lallo taisteli toiseksi ennen lopussa vakuuttavasti kirinyttä Hollolan Jonathan Tolksdorfia.

Joni Lepistö pääsi tuulettamaan 42km voittoa alta 4h ajalle. Kuva: Susanna Tervo

Anna-Leena Korhonen onnistui parantamaan viime vuotista aikaansa yli viidellä minuutilla loppuajan painuessa aivan 5 tunnin pintaan 5.01,44, ehkä ensi vuonna menee jo uudelle tuntiluvulle. Anne Rauhamäki jatkoi viime vuodesta ottaen kakkostilan ennen Teija Reijosta.

Tiirismaa Trailin suosituimman matkan valaisi jälleen Lumoniten otsalamput, peräti 122 hengen kirmatessa 21km reitille.

Team Hokan Juho Ylinen ei jättänyt sattumalle varaa ja näytti miksi on noussut kansallisen polkujuoksun kirkkaimpaan eliittiin.

Jo Martan majan nousussa oli ero takana tulevaan kolmikkoon Samuel Heinoseen, Tuomas Kariin ja Eetu Nordmaniin yli puoli minuuttia. Ylinen pääsi tuulettelemaan toista perättäistä Tiirismaa Trailin voittoa ajalla 1.29,15 , ottaen samalla hyvän harjoituksen kohti loppukauden kansainvälisiä karkeloita.

”Kova reeni on helpompi tehdä numerolappu rinnassa muiden kannustamana, joten @tiirismaatrail oli ykkösvalinta pidempää tehoharjoitusta varten. Sopiva noususumma, tekniset pikkupolut ja vaihteleva reitti houkuttelee ainakin meikän helposti mukaan. Joten voin suositella isolla kädellä! 💪🏼”, totesi päivän voittaja Instagramin puolella.”

Järjestäjät kiittävät ja toivottavat Juholle keveitä jalkoja loppukauden kilpailuihin!

Samuel Heinonen tuskasteli Tuomas Karin alamäki vauhdin kanssa jo puolivälin Messilän rinteissä, mutta piti päänsä kylmänä ja polki ylämäissä karkuun. Karin ottaessa viime vuoden tapaan 3 sijan. Tärkeänä nostona voi myös pitää järjestävien organisaatioiden nimissä juosseista erityisesti Burn-O Productions Ibai Mendia Iztuetan hieno 6.sija sekä CustomSportsin Matti Salmensuun 12.sija.

Team Hokan Juho Ylinen otti Tiirismaalla omansa ennen Samuel Heinosta ja Tuomas Karia. Kuva: Susanna Tervo

Naisten puolella pidemmilläkin matkoilla meritoitunut HK Varma Teamin Pauliina Pohja otti kisaraiset neulaspolut vakuuttavasti haltuun parantaen viime vuoden aikaansa lähes kahdella minuutilla 1.51,38. Toiseksi itsensä taisteli Laura Seppänen ennen tiukkaa taistelua 3. sijasta, jonka käänsi voitokseen Anna Hopiaa 11 sekuntia ennen Mia Tuoriniemeä!

12km sarjan voittoihin komealla askeleella rullasivat Asikkalaan Raikkaan Anna-Maria Jäpölä sekä Espoon Hiihtoseuran Miika Heikkilä. Podiumin täydensivät naisten puolella Emmi Teva ja Liisi Koskelainen sekä miehissä Eero Leino ennen Juho Koskista. Matkaisäntäjä Toolpointin tarjoamalla matkalla nähtiin isokasa hymyileviä ilmeitä, kenties ensi vuonna pidemmälle matkalle?

12km matkalla nähtiin mahtavaa meininkiä ja tiimii asuja. Kuva: Susanna Tervo

Järjestäjien organisaatioiden CustomSportsin ja Burn-O Productions tarjoamalla 6km nähtiin vastapainoina rentoa meininkiä Trekki-sarjan merkeissä sekä vauhdikasta rallatusta nuorten sarjojen tulevaisuuden tähtien toimesta.

Poikien alta 16 vuotiaiden sarjassa voiton otti HU-46:n Eelis Koskinen ennen Helsingin Suunnistajien Alvar Krogiusta. Tyttöjen puolella voiton otti Lahden Hiihtoseuran Ella Lehtisuo ennen Iira-Nella Norrbackaa sekä niukasti kolmanneksi taipunutta Saarijärven pullistuksen Petra Rautiaista. Hienoa nähdä eri lajien ja seurojen nuoria mukana!

Lasten 2km matkalla nähtiin Hollolan Urheilijoiden dominanssia seuran ottaessa poikien puolella sijat 1., 3., 4. ja 6., Axel Koirasen ottaessa voiton Kasperi Pakkalan seuratessa toisena ja Lukas Lehtosen ottaessa kolmannen sijan ennen veljeään Leo Lehtosta!

Lasten 2km matkalla nähtiin mukavasti porukkaa, kovaa vauhtia ja tiukkoja kirikamppailuja. Kuva: Kimmo Hirvonen

Tytöissä Hyvinkään Neela Hyötynen otti voiton Aurora Salminen Fernandezin sijoittuessa kolmanneksi ja Hollolan Urheilijoiden Daniela Mattilan ottaen kolmannen sijan tiukan loppukirikamppailun päätteeksi. Umaconin tarjoaman matkalla nähtiin useita uusia nuoria ja ensi vuodelle järjestäjä ottaa tavoitteekseen nuorten sarjojen määrien moninkertaistamisen! Maalissa myös Noshtin vauhtikarkit tekivät kauppansa – makeaa!

Rakkaudesta polkuihin! Kiitos kaikille, ensi vuonna uudesrtaan!

Lopputulokset sarjoittain löydät kisasivuilta!

Palaa vielä Tiirismaa Trail 2022 tunnelmiin tapahtumakuvien sekä Youtube-lähetyksen (maalikamera) merkeissä.

Järjestäjät ovat nyt ”pelanneet läpi” polkujuoksutapahtuman järjestämisen kahdesti reilun vuoden sisälllä ja aika tavoitella seuraavaa askelta polkujuoksuskenessä!

KIITÄMME KAIKKIA kilpailijoita, yhteistyökumppaneita ja talkoolaisia. Ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista. Tiirismaa Trail tarina jatkuu, ensi vuonna isommin ja hienommin!

Kiitos!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *