Tiirismaa Trail 2023 uudistuu

Tiirismaa Trail menee kohti uutta ja ensi kesänä kilpaillaan Messilän laskettelukeskuksen maisemista. Tämä tarkoittaa, että Vesijärven näkymiä ja Messilän mäkiä riittää nyt kaikille matkoille lyhimmistä pisimpään. Edellisen lisäksi tapahtuma tulee myös kaksipäiväiseksi , ja Messilässä kilpaillaan 4.-5.8.2023.

Perjantaina päästään irti mäkihaasteisiin kolmella tapahtumalla: Messilä Vertical, Messilä Uphill ja Tiirismaa Trail Kids. Vertical on kisamuoto, jossa tahti kasvaa vähitellen, mutta porukka pysyy kasasassa pitkään. Messilän mäki noustaan ja lasketaan noin 1,2 km pitkää kierrosta (100 m nousua ja laskua) pitkin tietyssä määräajassa, ja aina kierrokselta maaliin ehtineet ovat mukana myös kisassa jatkossa. Tahti kasvaa vähitellen ja kilpailu voikin kestää vaihtelevan ajan. Suorituskestot tulevatkin varmasti vaihtelemaan noin 1,5 tunnista aina 6 tuntiin asti. Kilpailu on käynnissä aina siihen asti, että vain yksi kilpailija on mukana. Uphill puolestaan tarjoaa intensiivisempää menoa yhden 1,6 km kierroksen verran, jossa noustaan ja lasketaan Messilän rinne kertaalleen. Samalla kierroksella pääsevät kilpailemaan myös Tiirismaa Trail Kids sarjassa perheen nuorimmat 12-vuotiaiden kilpa- tai ilmaissarjassa, jonka voi suorittaa vaikka koko perheen kesken.

Lauantaina Tiirismaa Trail pääsee irti perinteisten TT-matkojen osalta, jotka kokevat suurimman muutoksen siltä osin, että tapahtuma alkaa ja päättyy Messilän mäkien ja näkymien saattelemana. Juoksujen matkat ovat 8 – 42 km välillä, joten lyhin matka hieman pitenee aikaisemmasta. Launtaina juoksijoita ja tapahtumapaikalla olevia hemmotellaan myös Messilän Bistron buffet-pöydällä, josta pääseekin nauttimaan kilpailun päätteeksi.

Tiirismaa Trail -viikonloppu tulee olemaan elokuun paras syy lähteä Hollolan ja Lahden alueelle myös kauempaa. Tule ja koe Tiirismaa Trail!

Rakkaudesta polkuihin, Tiirismaa Trail -tiimi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *