Reitit valmiina ensimmäiseen Messilästä käytävään Tiirismaa Trailiin

Vaikka Tiirismaa Trail ei ole uusi kisa, pääsi ratamestari Juha Sorvisto ikään kuin tyhjälle pöydälle, kun kilpailukeskus tapahtumassa siirtyi Heinsuon hiihtokeskuksesta Messilän lumikeskukseen. Samalla Vesijärven maisemat ja Messilän mäet tulevat osaksi kaikkia Tiirismaa Trailin matkoja tarjoten haasteita ja maisemia kaikille matkoilla pituuteen katsomatta. Erityisesti lyhyemmät 8 ja 12 km matkat ovatkin kokeneet suhteellisesti eniten muutosta, kun kilpailukeskus on täysin eri puolella Tiirismaata. Tämä toivottavasti on kilpailijoiden mieleen.

Myös pidemmät matkat 21 ja 42 km ovat muuttuneet osaltaan, ja käytännössä reiteiltä on jäänyt 2 km tasaisempaa pätkää pois, ja tilalle on tullut yksi uusi nousu (Tiirismaa Takaseinä) vanhasta Tiirismaan laskettelurinteen alueelta. Tämä näkyy siten noususummassa ja kaikki reitit ovat saaneet osalleen vielä enemmän nousua kuin aikaisempina vuosina (ks. taulukko alla).

8 km 12 km21 km42 kmUphill /KidsVertical
Matka (km)7,412,721,242,41,61,2
Nousu (m)300500760152011090
GPX-tiedostoReittiReittiReittiReittiReittiReitti
Matkataulukko tarkan matkan ja nousun osalta. Ladattavissa myös gpx-jäljet Trace de Trail -sivulta.

Tiirismaa Trailin lopullinen tulostettava reittikartta löytyy alta. Reittikartan alla näkyy korkeusprofiili 21 km kierrokselta. Pieniä muutoksia on tullut karttaan alkuperäisestä, joten kannattaa huomioida tämä, jos olet katsonut reittiä jo aikaisemmin ja ladannut esim. gpx-tiedoston kelloosi. Ne varsinkin kannattaa päivittää viimeisimpiin versioihin, jos haluat kellon opastuksen olevan myös kisareitin mukainen! Lisäksi karttaan on merkattu tarkemmin reitille osuvat luonnonsuojealueet (LS-alue), ja onkin hyvä tiedostaa, että erityisesti näissä kohdissa on syytä muistaa polkujuoksijan etiken kaksi tärkeää periaatetta: 1) pysytään merkatulla reitillä ja 2) roskia ei jätetä maastoon. Tämä on varmasti useimmille itsestään selvää!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *