Perjantain mäkifestivaalit tarjosivat haasteita moneen lähtöön

Ensimmäistä kertaa kaksipäiväiseksi laajentunut Tiirismaa Trail viikonloppu tarjosi perjantaille haasteita erilaisten mäkikilpailujen merkeissä. Messilän Karhu rinteen haasteisiin Messilä Verticalin, Tiirismaa Trail Kids:n ja Messilä Uphillin mekeissä osaa ottivat yli 120 henkeä suoritusten kestäessä alta kuudesta minuutista yli kuuteen tuntiin.

Lasten tapahtuman alkoi ohjatulla alkujumpalla sateisessa kelissä. Märät olosuhteet eivät kuitenkaan hidastanut vauhtia kun lähes 70 lasta kirmasi matkaan kohti karhu-rinteen huippu. Iloisia ilmeitä, itsensä ylityksiä ja rohkeita suorituksia nähtiin roppakaupalla Pekko Pelikaanin ja Hanna Hipon kannustaessa maalintulijoita.

Romutan mahdollistama tapahtuma on kerännyt vähävaraisten lasten liikunnan tukemiseen yli 1600€, erityismainintana yhteistyökumppaniemme Pajulahden Urheiluopiston ja Granlund Oy:n panos.

Myös sinulla on mahdollisuus tukea Päijät-Hämeen alueen vähävaraisten lasten liikuntaa. Linkki lahjoitukseen löytyy biosta ja alta.
https://www.lahjoituslomake.fi/hope-yhdessa-yhteisesti-ry/kohteet/tiirismaa-trail-kids/

Lasten tapahtuman kanssa samalla 1,6km reitillä järjestetty Messilä uphill tarjosi oivan mahdollisuuden testata mitä kropasta irtoaa. Sateinen keli ei osallistujia hetkauttanut ja alun alamäkeen lähdettiin hurjaa ravia kuin Jukolan viestissä konsanaan.

Karhumaisen nousun alkaessa oli Juho Ylinen ottanut paikkansa, eikä sen jälkeen paljon taakseen vilkuillut. Varsin vakuuttava veto aikaan 5.49 toimi miehen omin sanoin hyvänä aukaisuna lauantain 21km matkalle. Seuraaville sijoille rallatellivat Mikki Lehtonen ja Ibai Mendia Iztueta jälkimmäisen poistamassa myös karstoja lauantaita varten.

Naisten kilpailussa parhaasta suorituksesta vastasi Katja Sorri, Tinavuoren susien Jaana Wuoman ja Pauliina Louhiala-Hännisen ottaessa seuraavat sijat johdattaen joukkueensa naisten joukkuekisan voittoon.

Hengästyksen tasauduttua kuului osallistujien suusta kasa kommentteja laskettelurinteen jyrkkyydestä sekä
alamäen krossipolun vaativuudesta, mutta toisaalta myös toiveita useammasta noususta. Pitäisikö siis ensi vuonna pikamatkallakin olla useampi nousu?

Perjantai illan ensimmäisenä starttisivat klo 16 starttasivat Messilä Verticalin gladiaattorit. Jo ennen tapahtumaa ultrahenkiseksi ja sosiaaliseksi haukuttu Messilä Vertical todisti ennakot oikeiksi. Jo ensimmäisessä nousussa huumori lensi osallistujien toimesta lennokkaasti. Ensimmäisen parin tunnin kierrosvauhdit (16-14min kierros) antoivat koko osallistujakaartille hyvin aikaa huoltaa ja tankata. Tässä vaiheessa moni ennakkosuosikeista Joni Lepistön johdolla ottivat varsin rennosti letkan perällä.

Neljän kierroksen välein kiihtyvä vauhti rupesi niittämään satoaan kolmesta tunnista alkaen ultrahenkisyyden nostaessa päätään illan hämärtyessä. Kierrosten edetessä myös ensimmäistä kertaa Tiirismaa traililla vastaan tullut märempi sää lisäsi haastetta erityisesti alamäen muuttuessa varsin liukkaaksi. Naisten puolella pisimpiin Karhu-rinnettä tunkkasivat 🥇Emmi Löfberg 🥈 Laura Alestalo🥉 Eva Pantelidis.

Miehissä podium -paikoista käytiin hurjaa taistelua 3000m nousumetrin lähestyessä. Kannustushuudot raikuivat niin huoltajien, kanssa kilpailijoiden kuin järjestäjien suusta, kun Sami Mänty taisteli viimeisiin voiman rippeisiin asti taipuen lopulta 32 kierroksen kohdalla

Seuraava vauhti (7min/kierros) osoittautui myös ratkaisevaksi kisan lopun kannalta. Useamman kerran Aleksei Grabtchak ja Joni Lepistö kampesivat itsensä viimeisillä sekunneilla mukaan seuraavalle kierrokselle, Joni Solosen johtaessa joukkoja. Yli 6h täyttyessä ainoa 36:nelle kierrosella lähtijä Joni Solonen tykitti komean loppukirin siivittelemänä ensimmäisen Messilä Verticalin voittoon 😎

Tiirismaa Trail 2023 on nyt taputetultu, mutta aina on hyvä hetki palata tunnelmiin esimerkiksi tapahtumakuvien kautta tai vaikkapa katsella YouTube-lähetyksen näin jälkikäteen. Kiitokset kaikille loistaville kuvaajillemme sekä tulospalvelulle kaikesta tästä herkusta.

Tiirismaa Trail väki kiittää erityisesti teitä kaikkia osallitujia ja katsojia, mutta tietysti myös tapahtuman mahdollistajia; yhteistyökumppanit, talkoolaiset ja muut taustalla toimineet! KIITOS – Me teimme sen, yhdessä!

Mielellämme otamme palautetta vastaan, jotta voimme tehdä Tiriismaa Trailista vieläkin paremman tapahtuman. Palautetta voi laittaa suoraan esimerkiksi somen kautta @tiirismaatrail tai sähköpostitse info@tiirismaatrail.fi. Laajemin ja yksityiskohtaisempi palaute kysely lävähtää eetteriin lähiaikoina. Stay tuned ja nähdään taas ensi vuonna!

Tiirismaa Trail – Rakkaudesta polkuihin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *