Color logo + slogan

Kilpailuohjeet 2022

Kilpailuohjeet vuodelle 2023 tullaan julkaisemaan kevään 2023 aikana. Alla on vielä ohjeistus viime vuoden tapahtumasta!

Ennen juoksua

Saapuminen & pysäköinti  

Kilpailukeskuksen osoite on Tiilijärventie 9, 15870 Hollola. Pysäköintitilaa löytyy kilpailukeskuksen välittömästä läheisyydestä hiekkakentältä. Noudattakaa saapuessa opastuksen ja pysäköinninohjaajien neuvoja.  Kilpailupaikalle on mahdollista saapua joukkoliikenteellä, esim. suora yhteys 802 (Lahden rautatieasema – Hollola, Kansankatu 8). Hollolan kuntakeskus on n. 700 m päässä kilpailukeskuksesta.

Kilpailumateriaalin nouto  

Kilpailumateriaali noudetaan itsepalveluna kisakeskuksen infosta ennen omaa lähtöä. Kisakeskuksen info aukeaa lauantaina 23.7. klo 7:30. Kilpailumateriaali pitää sisällään numerolapun, jossa on ajanottosiru. 

Muu kilpailumateriaali löytyy nettisivuiltamme (www.tiirismaatrail.fi) kohdasta Tapahtumainfo. Sivuiltamme on ladattavissa reittikartta, gpx-tiedosto eri matkoista, ja tarkempi kuvaus kilpailukeskuksen toiminnoista. Reittikartta jaetaan myös paperisena jokaiselle kilpailijalle. 

Kilpailuvarusteet  

Kilpailussa on pakollisena varusteena numerolappu, joka sisältää ajanottosirun. Numerolappu tulee kiinnittää rintaan onnistuneen ajanoton varmistamiseksi kokonaisena. Ethän taita numerolappua.

 Alla on listaus muista järjestäjän suosittelemista varusteista.  

 • Juomapullo tai juomareppu (12 km/21 km/42 km).  Juomapisteillä on kertakäyttömukeja tarjolla, ja juomana on vettä sekä urheilujuomaa. Omat pullot tai mukit saa täytettyä toimitsijoiden puolesta juomapisteellä. Kertakäyttömukit tulee heittää juomapisteellä niille varattuihin roskiksiin.  
 • Lisäenergiaa, esim. Energiageelit pitkillä matkoilla (12 – 42 km). Kisareitti sisältää suhteellisen paljon vertikaalista nousua, minkä johdosta kisareitin kiertäminen vie noin 40 – 60 % pidempään kuin vastaava matka tasaisella tiellä. Esimerkiksi, 21 kilometrin reitillä noin 2-tunnin tiepuolikkaan juoksija voi varautua siis noin 2:50 – 3:15 h kestoiseen suoritukseen. Tämän vuoksi lisäenergian miettiminen on järkevää tiekisoihin tottuneilla hieman lyhyemmilläkin polkumatkoilla.  
 • Maastolenkkarit. Reitillä on vaihtelevaa alustaa neulaspoluista kivikkoisiin pätkiin, ja hiihtobaanoista pikkupolkuihin. Kuivalla kelillä kengät eivät juurikaan kastu, mutta sateiden sattuessa reitti voi olla myös liukas ja mutainen, jolloin pitävällä pohjalla varustettu polkujuoksukenkä on olennainen varustus. Kuivalla kesäkelillä reitti on juostavissa myös tavallisilla lenkkareilla.  

Pukeutuminen ja vessat 

 Pukutilat ovat rajalliset ja suosittelemme pukeutumaan jo kotona kisa-asuun niin, että pukutilojen käyttöön ei ole tarvetta ennen lähtöä. Kilpailukeskuksessa on vessoja pukuhuoneiden yhteydessä.

Juoksun aikana

 Säännöt 

Kilpailussa on noudatettava järjestäjän laatimia kilpailuohjeita. Kilpailijan suoritus voidaan hylätä, jos hän poikkeaa tai oikaisee merkityltä reitiltä, ilman palaamista takaisin kohtaan, jossa oikaisu on tapahtunut. Kilpailussa noudatetaan hyvän hengen mukaista reilun pelin -sääntöjä ja jokaisen kilpailija on otettava huomioon myös muut kilpailijat ja luonto juoksun aikana. Mikäli haluat ohittaa edellä menevän juoksijan, kerro aikeistasi ja pyydä tilaa. Jos taas takaa tulee nopeampi, anna ohitustilaa, jos hän sitä pyytää.  

Roskat on heitettävä huolto- tai juomapisteiden yhteydessä oleviin roskasäkkeihin. Tahallinen roskaaminen johtaa juoksijan suorituksen automaattiseen hylkäämiseen. 

 

ITRA-pisteet

Kilpailun matkoista 21 km on ITRA:n (International Trail Running Association) 1 pisteen kisa , ja 42 km on 2 ITRA-pisteen kisa. Nämä pisteet tulevat kaikille matkan määräajassa suorittaneille kilpailijoille, jos he ovat myös antaneet syntymäajan järjestäjän tietoon. Järjestäjä tulee kysymään sähköisesti syntymäaikoja kaikilta kilpailuun ilmoittautuneilta sähköisesti tämän ITRA-tuloksen mahdollistamiseksi. Kyselyyn on välttämätöntä vastata, jos kilpailija haluaa saada ITRA-pisteet tililleen. 

 

Lähdöt ja aikataulu 

Lähtöön kokoontuminen tapahtuu 5 min ennen oman sarjan lähtöä. Eri sarjojen lähtöajat ovat listattu alla.

 • Klo 9:00 42 km, cut-off eli pääsy toiselle kierrokselle klo 13:00 asti.
 • Klo 10:00 6 km (nuoret + Tiirismaa Trekki -kuntosarja)
 • Klo 11:00 21 km
 • Klo 11:30 Lasten lähtö 2 km
 • Klo 12:00 12 km

Lähtö tapahtuu kuulutuksen ohjeiden mukaisesti. 

Reitin merkintä  

Reitin merkkaukseen panostetaan neljän eri merkkaustavan yhteensovittamisella, mikä takaisi mahdollisimman selkeän reitin juoksemisen.  

 1. Reitti on viitoitettu 60 cm pitkillä puutikuilla, joiden päässä on 8 x 8 cm Tiirismaa Trail -lippu ja osassa tikuista on myös edellisen lisäksi n. 5 x 5 cm oranssi lippu. Aina epäselvemmissä kohdissa liputusta on tihennetty ja selkeämmillä urilla lippuja on harvakseltaan. 
 2. Risteyksissä on yhtenäinen muovinauha, joka sulkee väärät polun haarat.  
 3. Reitillä on myös oleellisimmissa paikoissa nuolikylttejä osoittamassa oikeaa suuntaa käännökselle.  
 4. Lisäksi reitillä on käytetty merkkausspreytä osoittamaan maassa nuolilla kääntymissuuntaa.  

Huoltopisteet 

Kisareitillä on maastossa yhteensä 2 eri huoltopistettä. Tämän lisäksi yksi juomapiste sijaitsee 42 km juoksijoille maalialueella – uudelle kierrokselle lähdettäessä. Kaikille matkoille on huoltopiste maalissa. Huoltopisteiden sijainnit voit tarkistaa reittikartasta. 

Huolto- ja juomapisteiden määrä on eri matkojen osalta seuraava: 

 • 6 km – maali 
 • 12 km – 1 huoltopiste (Tiirismaa) + maali 
 • 21 km – 2 huoltopistettä (Tiirismaa) + juomapiste (Messilä)+ maali 
 • 42 km – 4 huoltopistettä (Tiirismaa) + 2 x juomapiste (Messilä) + maali (42 km juoksijoille on pöytä kierroksen varvauksessa eli uudelle kierrokselle lähdössä – 21 km kohdalla –  omille pulloille). 

Huoltopisteillä Juomana tarjoillaan vettä ja Nosht-urheilujuomaa. Maalissa ja huoltopisteillä on tarjolla energiapitoista purtavaa kuten esim. banaaneja, sipsejä ja irtokarkkeja. Messilän juomapisteellä ja 42 km juoksussa kierroksen varvauksessa (21 km kohta) on tarjolla juomista (vesi + Nosht-urheilujuoma). 

Huoltopisteillä juoma on valmiina mukeissa, ja voit täydentää omia pulloja myös juomatonkkien laskuhanasta. Omat geelit ja kertakäyttömukit on laitettava järjestäjien huoltopisteille varaamiin roskiksiin. Jätteen minimoimiseksi mukeja on varattu vain 1 kpl/ juoksija/ juomapiste. Jos juot enemmän kuin mukillisen, pyydä toimitsijoilta täydennystä samaan mukiin. Suosittelemme oman juomapullon tai mukin käyttöä. Toimitsijat täyttävät pullot ja mukit puolestasi.  

Kilpailijoiden ulkopuolinen huolto on mahdollista suorittaa vain huoltopaikkojen yhteydessä sekä lähdön ja maalin yhteydessä. Reitin varrella muutoin kilpailijan on pidettävä huolta omasta huollostaan.  

Ensiapu  

Kilpailun ensiapu sijaitsee maalissa. Kilpailunjohdon ja ensiavun puhelinnumerot löytyvät osallistujien numerolapusta.  

Mikäli tarvitset apua kilpailun aikana, niin soita kilpailun johdon numeroon 0447755362. Kerro ja ole valmis kysymään myös avun tarpeesta kokiessasi / nähdessäsi loukkaantumisen. Kaikki olemme auttamisvelvollisia kohdatessamme apua tarvitsevan. Jos et kykene liikkumaan itse, ja tarvitset mahdollisesti kuljetuksen pois maastosta, voit soittaa kilpailun johdon puhelinnumeroon. Kuljetuksia voidaan tehdä huoltopisteiden kohdalta ja myös isompien urien varrelta reitillä. Kiireettömissä tilanteissa varaudu odottamaan kuljetusta.

Keskeyttäminen 

On tärkeää, että myös keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. Järjestäjä pitää huolen, että kaikki matkaan lähtevät kilpailija saapuvat myös maaliin. Ilmoittautumalla maalissa vältämme mahdolliset turhat maastoetsinnät.  

Maaliintulo  

Maali suljetaan klo 17:00. Myös keskeyttäneet kilpailijat käyvät ilmoittautumissa maalissa.

 

Maalissa on juomana Nosht-urheilujuomaa ja vettä. Tarjolla on myös energiapitoista ruokaa kuten banaaneja, sipsejä ja karkkeja. Jätteen minimoimiseksi mukeja on varattu maalissa yksi per juoksija. Jos juot enemmän kuin mukillisen, pyydä toimitsijoilta täydennystä samaan muki

 

Juoksun jälkeen

Pesu 

Kilpailukeskuksessa on pukuhuoneiden yhteydessä rajoitetusti suihkutiloja, ja lisäksi käytössä on Vähä-Tiilijärven uimarantaa, jonne matkaa on kisakeskuksesta vain 500 m ja parkkipaikalta jopa vähemmän.  

Kahvila ja ruokailu 

Maalissa on kahvila, josta voi ostaa mm. kahvia, teetä, virvoitusjuomia ja sämpylöitä. 

Kialpailijoille jaetaan ateriaetu osallistumismateriaalin ohessa, jolla saa alennuksen Hollolan Matkakeitaan seisovasta pöydästä kilpailupäivänä.

Palkintojenjako  

Jokaisen sarjan palkintojenjako järjestetään noin 1 h voittajien maalintulon jälkeen. Sarjoissa 12 – 42 km palkitaan 3 parasta miestä ja naista. Nuorten (alle 16-v.) 6 km palkitaan myös 3 parasta, mutta trekki 6 km sarjoissa ei ole sijoituspalkintoja. Trekkisarjan osallistujille jäjestetään kuitenkin arvontapalkintoja. Lasten lähdössä palkitaan jokainen osallistuja. Jokainen osallistuja saa lahtelaisen Puine-yrityksen suunnitteleman Tiirismaa Trail -osallistumispalkinnon maaliin tultaessa.  

Tulospalvelu ja kuvat 

Tulokset päivittyvät reaaliajassa ONLINE-tuloksina. Tulospalvelu löytyy nettisivuiltamme kohdasta.  www.tiirismaatrail.fi -> Tulokset -> ONLINE-tulokset.  

Valokuvia ja videoita julkaistaan kisan aikana ja sen jälkeen sosiaalisessa mediassa. Kanavamme ovat Facebook ja Instagram @TiirismaaTrail. Lisäksi kuvia julkaistaan myös osoitteessa www.tiirismaatrail.fi -> Kuvat. Kuvat ovat ladattavissa käytettäväksi sosiaalisessa mediassa. Käytettäessä tapahtuman kuvia, käytä tunnisteita #tiirismaatrail #tiirismaatrail2022. Mainitse myös kuvaajan nimi kuvaa käyttäessäsi.