Kilpailuohjeet

Alustavat kilpailuohjeet Tiirismaa Trail 2021

 Kilpailuohjeet ovat alustavat. Lopulliset tarkennukset koronatilanteen vaikutuksesta tapahtuman järjestämiseen tulevat heinäkuussa, jolloin tiedossa on sen hetkinen tilanne.  

ENNEN STARTTIA

Saapuminen & pysäköinti  

Kilpailukeskuksen osoite on Tiilijärventie 9, 15870 Hollola. Pysäköintitilaa löytyy kilpailukeskuksen välittömästä läheisyydestä hiekkakentältä. Noudattakaa saapuessa opastuksen ja pysäköinninohjaajien neuvoja. Kilpailupaikalle on mahdollista saapua joukkoliikenteellä. Hollolan kuntakeskus on n. 500 m päässä kilpailukeskuksesta. 

Kilpailumateriaalin nouto  

Kilpailumateriaali noudetaan itsepalveluna kisakeskuksen infosta ennen omaa lähtöä. Kisakeskuksen info aukeaa lauantaina 24.7. klo 7:30. Kilpailumateriaali pitää sisällään numerolapun, jossa on ajanottosiru. Kilpailijalla TULEE OLLA mukana OMAT HAKANEULAT. Samalla kilpailumateriaalin haun yhteydessä juoksija voi noutaa osallistumispalkintonsa.   

Muu kilpailumateriaali löytyy nettisivuiltamme (www.tiirismaatrail.fi) kohdasta Tapahtumainfo. Sivuiltamme on ladattavissa reittikartta, gpx-tiedosto eri matkoista, ja tarkempi kuvaus kilpailukeskuksen toiminnoista. Reittikarttaa ei jaeta paperisena, mutta sen voi tulostaa nettisivuilta halutessaan mukaan. Reittikarttaan on lisätty kilometrimerkinnät sekä huoltopisteiden sijainnit.  

Kilpailuvarusteet  

Kilpailussa on pakollisena varusteena numerolappu, joka sisältää ajanottosirun. Numerolappu tulee kiinnittää rintaan onnistuneen ajanoton varmistamiseksi. Muista omat hakaneulat.  

 Alla on listaus muista järjestäjän suosittelemista varusteista.  

 • Juomapullo tai juomareppu (12 km/21 km/42 km).  Juomapisteillä on kertakäyttömukeja tarjolla, ja juomana on vettä sekä urheilujuomaa. Omat pullot tai mukit saa täytettyä toimitsijoiden puolesta juomapisteellä. Kertakäyttömukit tulee heittää juomapisteellä niille varattuihin roskiksiin.  
 • Lisäenergiaa, esim. Energiageelit pitkillä matkoilla (12 – 42 km). Kisareitti sisältää suhteellisen paljon vertikaalista nousua, minkä johdosta kisareitin kiertäminen vie noin 40 – 60 % pidempään kuin vastaava matka tasaisella tiellä. Esimerkiksi, 21 kilometrin reitillä noin 2-tunnin tiepuolikkaan juoksija voi varautua siis noin 2:50 – 3:15 h kestoiseen suoritukseen. Tämän vuoksi lisäenergian miettiminen on järkevää tiekisoihin tottuneilla hieman lyhyemmilläkin polkumatkoilla.  
 • Maastolenkkarit. Reitillä on vaihtelevaa alustaa neulaspoluista kivikkoisiin pätkiin, ja hiihtobaanoista pikkupolkuihin. Kuivalla kelillä kengät eivät juurikaan kastu, mutta sateiden sattuessa reitti voi olla myös liukas ja mutainen, jolloin pitävällä pohjalla varustettu polkujuoksukenkä on olennainen varustus. Kuivalla kesäkelillä reitti on juostavissa myös tavallisilla lenkkareilla.  

 

Pukeutuminen ja vessat 

 Pukutilat ovat rajalliset ja suosittelemme pukeutumaan jo kotona kisa-asuun niin, että pukutilojen käyttöön ei ole tarvetta ennen lähtöä. Kilpailukeskuksessa on vessoja pukuhuoneiden yhteydessä.   

Juoksun aikana

 Säännöt 

Kilpailussa on noudatettava järjestäjän laatimia kilpailuohjeita. Kilpailijan suoritus voidaan hylätä, jos hän poikkeaa tai oikaisee merkityltä reitiltä, ilman palaamista takaisin kohtaan, jossa oikaisu on tapahtunut. Kilpailussa noudatetaan hyvän hengen mukaista reilun pelin -sääntöjä ja jokaisen kilpailija on otettava huomioon myös muut kilpailijat ja luonto juoksun aikana. Mikäli haluat ohittaa edellä menevän juoksijan, kerro aikeistasi ja pyydä tilaa. Jos taas takaa tulee nopeampi, anna ohitustilaa, jos hän sitä pyytää.  

Roskat on heitettävä huoltopisteiden yhteydessä oleviin roskasäkkeihin. Tahallinen roskaaminen johtaa juoksijan suorituksen automaattiseen hylkäämiseen.   

Lähdöt ja aikataulu 

Lähtöön kokoontuminen tapahtuu 5 min ennen oman sarjan lähtöä. Eri sarjojen lähtöajat ovat listattu alla.  

 • Klo 9:00 42 km, cut-off eli pääsy toiselle kierrokselle klo 13:00 asti.  
 • Klo 10:00 6 km 
 • Klo 11:00 21 km 
 • Klo 11:30 Lasten lähtö 2 km 
 • Klo 12:00 12 km 

Lähtö tapahtuu kuulutuksen ohjeiden mukaisesti. Lähtöjen jakaminen pienempiin ryhmiin tarkentuu heinäkuussa koronatilanteesta riippuen.  

Reitin merkintä  

Reitin merkkaukseen panostetaan neljän eri merkkaustavan yhteensovittamisella, mikä takaisi mahdollisimman selkeän reitin juoksemisen.  

 1. Reitti on viitoitettu 60 cm pitkillä puutikuilla, joiden päässä on n. 5 x 5 cm oranssi lippu. Aina epäselvemmissä kohdissa liputusta on tihennetty ja selkeämmillä urilla lippuja on harvakseltaan. 
 2. Risteyksissä on yhtenäinen muovinauha, joka sulkee väärät polun haarat.  
 3. Reitillä on myös oleellisimmissa paikoissa nuolikylttejä osoittamassa oikeaa suuntaa käännökselle.  
 4. Lisäksi reitillä on käytetty merkkausspreytä osoittamaan maassa nuolilla kääntymissuuntaa.  

Huoltopisteet 

Kisareitillä on maastossa yhteensä 3 eri huoltopistettä. Tämän lisäksi yksi huoltopiste sijaitsee 42 km juoksijoille maalialueella – uudelle kierrokselle lähdettäessä. Kaikille matkoille on huoltopiste maalissa. Huoltopisteet voit tarkistaa oman matkasi reittikartasta. 

Huoltopisteiden määrä on eri matkojen osalta seuraava: 

 • 6 km – maali 
 • 12 km – 1 huoltopiste + maali 
 • 21 km – 3 huoltopistettä + maali 
 • 42 km – 7 huoltopistettä + maali (42 km juoksijoille on pöytä kierroksen varvauksessa (21 km kohdalla) omille pulloille). 

Huoltopisteillä Juomana tarjoillaan vettä ja Nosht-urheilujuomaa. Maalissa ja 42 km juoksussa kierroksen varauksessa (21 km kohta) on tarjolla energiapitoista purtavaa. Huoltopisteillä juoma on mukeissa. Omat geelit ja kertakäyttömukit on laitettava järjestäjien huoltopisteille varaamiin roskiksiin. Jätteen minimoimiseksi mukeja on varattu vain 1 kpl/ juoksija/ juomapiste. Jos juot enemmän kuin mukillisen, pyydä toimitsijoilta täydennystä samaan mukiin. Suosittelemme oman juomapullon tai mukin käyttöä. Toimitsijat täyttävät pullot ja mukit puolestasi.  

Kilpailijoiden ulkopuolinen huolto on mahdollista suorittaa vain huoltopaikkojen yhteydessä sekä lähdön ja maalin yhteydessä. Reitin varrella muutoin kilpailijan on pidettävä huolta omasta huollostaan.  

Ensiapu  

Kilpailun ensiapu sijaitsee maalissa. Kilpailunjohdon ja ensiavun puhelinnumerot löytyvät osallistujien numerolapusta.  

Mikäli tarvitset apua kilpailun aikana, niin soita kilpailun johdon numeroon. Kerro ja ole valmis kysymään myös avun tarpeesta kokiessasi / nähdessäsi loukkaantumisen. Kaikki olemme auttamisvelvollisia kohdatessamme apua tarvitsevan. Jos et kykene liikkumaan itse, ja tarvitset mahdollisesti kuljetuksen pois maastosta, voit soittaa kilpailun johdon puhelinnumeroon. Kuljetuksia voidaan tehdä huoltopisteiden kohdalta ja myös isompien urien varrelta reitillä. Kiireettömissä tilanteissa varaudu odottamaan kuljetusta.  

Keskeyttäminen 

On tärkeää, että myös keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. Järjestäjä pitää huolen, että kaikki matkaan lähtevät kilpailija saapuvat myös maaliin. Ilmoittautumalla maalissa vältämme mahdolliset turhat maastoetsinnät.  

Maaliintulo  

Maali suljetaan klo 17:00. Myös keskeyttäneet kilpailijat käyvät ilmoittautumissa maalissa.  

Maalissa on juomana Nosht-urheilujuomaa ja vettä. Tarjottavat on yksittäispakattu paperipusseihin. Huolehdi turvaväleistä ja tartu vai niihin eväspusseihin, mitkä aiot ottaa mukaasi! Jätteen minimoimiseksi mukeja on varattu maalissa yksi per juoksija. Jos juot enemmän kuin mukillisen, pyydä toimitsijoilta täydennystä samaan mukiin.  

Juoksun jälkeen

Pesu 

 Pesun ohjeistus tarkentuu heinäkuussa. Kilpailukeskuksessa on pukuhuoneiden yhteydessä suihkut, mutta mahdollisen koronatilanteen vuoksi suosittelemme Vähä-Tiilijärven uimarantaa, jonne matkaa on kisakeskuksesta vain 500 m ja parkkipaikalta jopa vähemmän.  

Kahvila ja ruokailu 

Tapahtumapaikalla palvelee Luhtikylän Nuorela ry:n kahvio. Muistathan huolellisen käsihygienian ja turvavälit kahviossa asioidessasi. Kasvomaski suositus!

Kaikki kilpailijat saavat lisäksi ateriaedun Jannen Lounaalle Tapanilaan, joka on auki klo 11 – 16. Jannen Lounaan (Tapanila) tarkempi osoite on Hiihtomajantie 98, 15950 Lahti.

Palkintojenjako  

Jokaisen sarjan palkintojenjako järjestetään noin 1 h voittajien maalintulon jälkeen. Sarjoissa 6 – 42 km palkitaan 3 parasta miestä ja naista. Lasten lähdössä palkitaan jokainen osallistuja. Jokainen osallistuja saa Tiirismaa Trail -osallistumispalkinnon materiaalin haussa.  

Tulospalvelu ja kuvat 

Tulokset päivittyvät reaaliajassa ONLINE-tuloksina. Tulospalvelu löytyy nettisivuiltamme kohdasta.  www.tiirismaatrail.fi -> Tulokset -> ONLINE-tulokset.  

Valokuvia ja videoita julkaistaan kisan aikana ja sen jälkeen sosiaalisessa mediassa. Kanavamme ovat Facebook ja Instagram @TiirismaaTrail. Lisäksi kuvia julkaistaan myös osoitteessa www.tiirismaatrail.fi -> Kuvat. Kuvat ovat ladattavissa käytettäväksi sosiaalisessa mediassa. Käytettäessä tapahtuman kuvia, käytä tunnisteita #tiirismaatrail #tiirismaatrail2021. Mainitse myös kuvaajan nimi kuvaa käyttäessäsi, esim. Kuvaaja: Touho Häkkinen.