Color logo + slogan

Matkat ja sarjat

26.7.2024

Messilä Vertical klo 16:00

Messilä vertical on ultrahenkinen ja sosiaalinen mäkikilpailu, jossa tunkataan x määrä 1,2 km pitkää kierrosta Messilän Karhu-rinteessä. Kilpailussa pyritään etenemään aina kierros annetussa määräajassa, ja aina 4 kierroksen välein vauhtia nostetaan kilpailussa. Kierrokselta on ehdittävä uuteen lähtöön mukaan määräajassa tai matkanteko loppuu kilpailussa kesken. Kilpailu päättyy, kun vain yksi kilpailija on mukana enää reitillä. Alussa vauhti on vielä leppoisaa, mutta salakavalasti tahti kasvaa kilpailun myötä. Reitti tullaan julkaisemaan myöhemmin ja nousunopeustaulukko (ks. alla) on täten vielä alustava, ja mahdollisesti muuttuva. 

Tiirismaa Trail Kids 1,6 km - Tytöt ja pojat 10 / 12 / 14 - klo 18:00

Perheen junioreille tarkoitettu juoksu kilpailukeskuksen läheisyydessä, joka tarjoaa haasteita samoissa määrin kuin seuraavan päivän haasteet pidemmällä reitilläkin, mutta matka on vain lyhyempi. Tapahtuma on samalla myös hyväntekeväisyystapahtumana vähävaraisten perheiden liikuntaharrastuksen tukemiseksi. Juoksussa on erikseen kilpasarja tytöille ja pojille seuraavissa ikäluokissa: 10-vuotiaat (2014 tai myöh. syntyneet), 12-vuotiaat (2012 tai myöh. syntyneet) ja 14-vuotiaat (2010 tai myöh. syntyneet). Lisäksi kilpasarjalaiset osallistuvat automaattisesti ikäluokkien yhteiseen joukkuekilpailuun, jossa samaa seuraa edustavat kilvoittelevat 3 juoksijan yhteisajan perusteella tyttöjen ja poikien sarjassa. Tapahtumassa on myös kaikille avoin ja ilmainen sarja, mihin toivommekin mahdollisimman monen löytävän mukaan, sillä myös osallistumalla ja uusia juoksijoita saamalla, voimme kerätä lahjoittajien kerryttämää hyväntekeväisyyspottia. Kaikki osallistumismaksut lasten tapahtumasta ohjataan lyhentämättä hyväntekeväisyyteen, ja lahjoituksia saa tehdä myös vapaasti täältä. Haastamme seurat, joukkueet ja perheet mukaan valloittamaan Messilän rinnettä. 

Messilä Uphill 1,6 km - klo 19:00

Messilä Uphill run on lyhyt, mutta sitäkin intensiivisempi keuhkojen avaus Tiirismaa Trailin kilpailukeskuksesta. Kilpailu tarjoaa oivan haasteen läpi lajirajojen ottaa mittaa, kuka on nopein Messilän päälle ja takaisin alas. Lisäksi kilpailu on myös joukkueotatus, jossa voit tuoda työ- tai kaveriporukkasi mukaan Messilän Uphill-haasteeseen. Olennaista on, että teillä on ilmoittautumisessa sama seura, jonka mukaan seuran 3 nopeimman juoksijan yhteisaika lasketaan sekä miesten että naisten sarjassa. 

27.7.2024

Tiirismaa Trail 8 km: Trekki ja alle 16-v. (2008 tai myöh. syntyneet) - klo 10:00

Tiirismaa trekki -kuntosarja ja sen reitti sopii ekaa kerta poluilla oleville.  Samalla reitillä kilpailevat myös alle 16-vuotiaat nuoret kenties ensimmäisessä polkutapahtumassaan. Reitti on teknisyydeltään helppo, mutta fyysistä haastetta reitillä on riittämiin, mistä pitää huolen Messilän alueen mäet. Tiirismaa Trail trekki -kuntosarja on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat lähteä nautiskelemaan polkujuoksutapahtuman tunnelmasta esimerkiksi kaveriporukalla ja kokea samalla sopivan annoksen Tiirismaan alueen jylhien nousujen tarjoamaa tunnekirjoa.

Tiirismaa Trail 12 km - klo 12:00

Tiirismaa Trail 12 km uusiutuu ehkä eniten edellisistä vuosista. Nyt nousuja tulee roppakaupalla enemmän Messilässä, mutta päästäänpä myös Tiirismaalle nousemaan hieman eri suunnasta kuin aikaisemmin. Reitti sopii ekoihin polkukisoihin osallistuville, jos haluaa hieman pidemmän matkan, mitä 8 km tarjoaa. Nousuprofiili on kuitenkin riittävän haastava myös kokeneemmallekin menijälle, joka haluaa haastaa itseään intensiivisellä 12 km matkalla. 

Tiirismaa Trail 21 km - klo 11:00

Tiirismaa Trail 21 km reitti haastaa toden teolla nousulla, mitä ei ole säästelty tällä matkalla. Reitti nousee melkein jokaisesta mahdollisesta suunnasta niin Tiirismaan kuin Messilän korkeimmille kohdille. Palkintona uurastuksesta hetkittäin voi avautua henkeä salpaava näky Vesijärven suuntaan ja toisessa päässä Isolle Tiilijärvelle. 21 km reitti kulkee nyt eri suunnasta kuin aikaisemmin, mutta sama totuus pätee silti: ”paukkuja ei kannata olla käytetty vielä puolivälissä, sillä nousuja tulee kyllä riittämään loppuun asti”.   Huoltopaikkoja reitille osuu 3 kpl, jossa voi täydentää neste- tai energiavarastoja. 

Tiirismaa Trail 21 km on ITRA-organisaation rankkaama 1 pisteen kilpailu.

Tiirismaa Trail 42 km - klo 9:00

Tiirismaa Trail 42 km kiertää 21 km perusreitin kahdesti, joten negatiivista splittiä (toisen kierroksen nopeampaa väliaikaa) tavoittelevat saavat lähteä käsijarru päällä ensimmäiselle kierrokselle. Reitti on matkaan suhteutettuna ehkä Suomen eniten nousua sisältävä maratonreitti, mikä haastaa niin fyysisesti kuin henkisesti. Reitin varrella on 4 huoltopaikkaa, ja 3 juomapaikkaa. Huoltopaikat sijaitsevat Tiirismaalla ja juomapaikat Soisalmen pitkoksien tuntumassa sekä kierroksen vaihdon yhteydessä Messilässä.

Tiirismaa Trail 42 km on ITRA:n luokittelussa 2 pisteen kilpailu.