Color logo + slogan

Matkat ja sarjat

Noususummat_TT2022_kaikki matkat

Tiirismaa Trail 2 km (12-v. ja nuoremmat)

Perheen junioreille tarkoitettu juoksu kilpailukeskuksen läheisyydessä. Reitti koostuu pääasiassa leveistä ulkoiluväylistä (hiihtobaana), jossa pystyy pitämään kovaa vauhtia. Matkalla päästään kuitenkin myös polkujuoksun tunnelmaan kaarrettessa Soisalmen suon eteläpäädystä takaisin kohti kilpailukeskusta. 

Tiirismaa Trail 6 km (16-v. ja nuoremmat)

Nuorille tarkoitettu polkujuoksu baana 6 km reitillä. Reitti on kaksijakoinen, ja pääsääntöisesti erittäin vauhdikas ja tasainen. Reitti tarjoaa kuitenkin aidon polkujuoksuelämyksen Tiirismaan maastossa, missä nousu- ja laskukykyä koetellaan Martan majalle noustessa ja sieltä Sosalmensuon pitkoksille takaisin laskeuduttaessa.  

Tiirismaa trekki -kuntosarja 6 km

Tiirismaa trekki -kuntosarja ja sen reitti sopii ekaa kerta poluilla oleville. Reitti on kaksijakoinen eli pääsääntöisesti tasainen tai kevyesti kumpuileva, mutta osuupa reitille myös sykähdyttä Martan majan nousu. Potentiaalienergiaa saa pian hyödyntää alaspäin tullessa ja reitin palatessa Soisalmensuon pitkoksille. Tämän jälkeen vuorossa on vielä lyhyt kiihdytys hiihtobaanaa kohti kilpailukeskusta. Tiirismaa Trail trekki -kuntosarja on hyvä vaihtoehtio sinulle, joka haluat lähteä nautiskelemaan polkujuoksutapahtuman tunnelmasta esimerkiksi kaveriporukalla ja kokea samalla hitusen Tiirismaan jylhien mäkien taikaa.

Tiirismaa Trail 12 km

Tiirismaa Trail 12 km on jo täysiverinen polkujuoksu, missä suurin osa reitistä kulkee pikkupolkuja.  Tämä on reitti, millä pästään kiertämään Tiirismaan alue ja sen kaikki 5 nousua (ks. reittikartta alla). Reitti tarjoaa Tiirismaalle meneviä tiukkoja nousuja useammasta suunnasta. Aina kun mennään toisaalta ylös, on mäen päältä tultava myös alas, ja täten myöskin alamäet haastavat tällä reitillä juoksijoiden lihaskuntoa ja tekniikkaa. Reitti sopii hyvin niin ensikertalaiselle, joka haluaa nousuhaastetta enemmän kuin 6 km matka tarjoaa, mutta toisaalta varsin hyvin myös kokeneemmalle polkujuoksijalle, joka haluaa haastaa itseään intensiivisellä 12 km matkalla. 

Tiirismaa Trail 21 km

Tiirismaa Trail 21 km reitti haastaa toden teolla nousulla, mitä ei ole säästelty tällä matkalla. Reitti nousee melkein jokaisesta mahdollisesta suunnasta niin Tiirismaan kuin Messilän korkeimmille kohdille. Palkintona uurastuksesta hetkittäin voi avautua henkeä salpaava näky Vesijärven suuntaan. Reitin keskisektori on todella rankka, ja paukkuja ei kannata olla käytetty vielä Messilän päässä, sillä loppukaan ei päästä ihan helpolla.  Huoltopaikkoja reitille osuu 3 kpl, jossa voi täydentää neste- tai energiavarastoja. Alla näkyy vielä reittiprofiili kokonaisuudessaan. 

Tiirismaa Trail 21 km on ITRA-organisaation rankkaama 2 pisteen kilpailu.

Tiirismaa Trail 42 km

Tiirismaa Trail 42 km kiertää 21 km perusreitin kahdesti, joten negatiivista splittiä (toisen kierroksen nopeampaa väliaikaa) tavoittelevat saavat lähteä käsijarru päällä ensimmäiselle kierrokselle. Reitti on matkaan suhteutettuna ehkä Suomen eniten nousua sisältävä maratonreitti, mikä haastaa niin fyysisesti kuin henkisesti. Reitin varrella on 4 huoltopaikkaa, ja 3 juomapaikkaa. Huoltopaikat sijaitsevat Tiirismaalla ja juomapaikat Messilässä sekä kierroksen vaihdon yhteydessä maalialueella. 

Tiirismaa Trail 42 km on ITRA:n luokittelussa 2 pisteen kilpailu.