Poikkeusjärjestelyt

Tiirismaa Trail on päivittänyt 24.7.2021 järjestettävän tapahtuman ohjeistuksen vastaamaan aluehallintoviraston antamia määräyksiä koskien tapahtumajärjestelyjä vallitsevassa pandemiatilanteessa. Poikkeusjärjestelyjen avulla Tiirismaa Trail pyrkii tapahtumaan osallistuvien kanssa omalta osaltaan toimimaan vastuullisesti koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi.

SAAVU PAIKALLE TERVEENÄ

Tärkein turvallisuusohje on saapua paikalle terveenä. Jos tunnet sairauden merkkejä tapahtuman alla, niin on syytä jäädä pois tapahtumasta. Toki urheilusuoritus puolikuntoisena ei ole järkevää muutenkaan.

SAIRASTUMINEN TAPAHTUMAN AIKANA

Mikäli sairastut tapahtuman aikana, niin järjestäjä ohjaa osallistujan poistumaan tapahtuma-alueelta turvallisesti terveydentila huomioiden.

Oireisten kilpailijoiden ja tapahtuman talkoolaisten tulee olla yhteydessä omalle terveysasemalleen ja hakeutua sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti koronavirustestiin. Virka-ajan ulkopuolella soitetaan Päijät-Hämeen päivystysosasto Akuutti24, puh. +358 11 6117

KONTAKTIEN VÄLTTÄMINEN JA KÄSIHYGIENIA

Säilytä 1-2m turvaväli erityisesti tapahtumakeskuksen alueella, jonoissa, lähtöalueella sekä itse reitillä. Käytä tarjolla olevaa käsidesiä ennen kisakeskuksen infossa asiointia, lähtöalueelle siirtyessä, huoltopisteillä, maalissa, WC-käyntien yhteydessä sekä ennen mahdollisia muita kontakteja. Erityisesti juoksun aikana, kun tulee tarve niistää tai sylkäistä, niin tee se turvallisesti muiden juoksijoiden kannalta. Suositamme kasvomaskin käyttöä pysäköintialueelta alkaen sinne paluuseen asti, pl. kilpailusuorituksen aikana. Osallistujia pyydetään ottamaan riittävästi maskeja mukaan! 

KILPAILUMATERIAALI

Kilpailumateriaali noudetaan itsepalveluna kisakeskuksen infosta ennen omaa lähtöä. Info sijaitsee pysäköintialueen ja kisakeskuksen läheisyydessä. Info aukeaa lauantaina 24.7. klo 7:30.

Infossa kaksi (2) jonoa. Hakeudu siihen jonoon, missä on oman matkasi mukaiset kilpailumateriaalit. Samalla kilpailumateriaalin haun yhteydessä juoksija voi noutaa osallistumispalkintonsa.  

HUOM! OMAT HAKANEULAT MUKAAN! KILPAILUMATERIAALI EI SISÄLLÄ HAKANEULOJA!

Muu kilpailumateriaali löytyy nettisivuiltamme (www.tiirismaatrail.fi) kohdasta Tapahtumainfo. Sivuiltamme on ladattavissa reittikartta, gpx-tiedosto eri matkoista, ja tarkempi kuvaus kilpailukeskuksen toiminnoista. Reittikarttaa ei jaeta paperisena, mutta sen voi tulostaa nettisivuilta halutessaan mukaan. Reittikarttaan on lisätty kilometrimerkinnät sekä huoltopisteiden sijainnit. 

VARUSTESÄILYTYS

Toivomme sinun säilyttävän varusteita esimerkiksi autossa pysäköintialueella. Järjestäjät eivät vastaa kadonneista, varastetuista tai vahingoittuneista varusteita.

Saatuasi kilpailumateriaalit, tarkista ne ja säilytä niitä huolellisesti.

PUKEUTUMINEN JA VESSAT

Pukutilat ovat rajalliset ja suosittelemme pukeutumaan jo kotona kisa-asuun niin, että pukutilojen käyttöön ei ole tarvetta ennen lähtöä. Kilpailukeskuksessa on rajallisesti vessoja pukuhuoneiden yhteydessä.  Saavuthan ajoissa mahdollisten vessajonojen välttämiseksi! Käytäthän kasvomaskia sisätiloissa ja huomiot riittävät etäisyydet muihin ihmisiin.

LÄHTÖ JA AIKATAULU

Tiirismaa Trail -tapahtuman lähdöt tapahtuvat porrastetusti 5 eri lähtöryhmässä klo 9.00 -12.00 välisenä aikana. Lähtöön kokoontuminen tapahtuu 5 min ennen oman sarjan lähtöä. Eri sarjojen lähtöajat ovat listattu alla. 

Klo 9:00 42 km, cut-off eli pääsy toiselle kierrokselle klo 13:00 asti. 

Klo 10:00 6 km

Klo 11:00 21 km

Klo 11:30 Lasten lähtö 2 km

Klo 12:00 12 km

Lähtö tapahtuu kuulutuksen ohjeiden mukaisesti. Mahdollisten lähtöjen jakaminen pienempiin ryhmiin tarkentuu heinäkuussa koronatilanteesta riippuen.  Ensimmäinen kilometri on kaikissa sarjoissa väljempää ja leveämpää tietä, joten jonomuodostelmilla on aikaa syntyä. Toivomme osallistujilta malttia ja kanssakisaajien huomiointia erityisesti lähtötilanteessa ja kilpailun ensikilometreillä.

Maali suljetaan klo 17:00. Myös keskeyttäneet kilpailijat käyvät ilmoittautumissa maalissa.

On tärkeää, että myös keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. Järjestäjä pitää huolen, että kaikki matkaan lähtevät kilpailija saapuvat myös maaliin. Ilmoittautumalla maalissa vältämme mahdolliset turhat maastoetsinnät.    

HUOLTOPISTEET  

Huoltopisteillä juomana tarjoillaan vettä ja Nosht-urheilujuomaa. Huoltopisteillä, maalissa ja 42 km juoksussa kierroksen varvauksessa (21 km kohta) on tarjolla energiapitoista purtavaa, joka tarkoittaa perunalastuja, suolapähkinöitä, hedelmäkarkkeja ja banaaneita.  Olemme yksittäispakanneet tuotteet valmiiksi. Huoltopisteellä toimitaan ”Sen otat johon kosket”-periaatteella. Ota eväät tarjoilupisteeltä mukaasi ja jatka matkaasi.

Huoltopisteillä juoma on mukeissa. Omat geelit ja kertakäyttömukit on laitettava järjestäjien huoltopisteille varaamiin roskiksiin. Jätteen minimoimiseksi mukeja on varattu vain 1 kpl/ juoksija/ juomapiste. Jos juot enemmän kuin mukillisen, pyydä toimitsijoilta täydennystä samaan mukiin. Suosittelemme oman juomapullon tai mukin käyttöä. Toimitsijat täyttävät pullot ja mukit puolestasi. 

Huoltopisteelle saavuttaessa on tarjolla käsidesiä. Noudata huoltopisteellä turvavälejä

Kilpailijoiden ulkopuolinen huolto on mahdollista suorittaa vain huoltopaikkojen yhteydessä sekä lähdön ja maalin yhteydessä. Reitin varrella muutoin kilpailijan on pidettävä huolta omasta huollostaan. 

Tarkemmat huoltopisteiden sijainnit ja määrätä löytyvät reittikartoista, sekä kilpailuohjeista.

PESEYTYMINEN

Kilpailukeskuksessa on pukuhuoneiden yhteydessä suihkut, mutta tartuntatilanteiden minimoiseksi  suosittelemme Vähä-Tiilijärven uimarantaa, jonne matkaa on kisakeskuksesta vain 500 m ja parkkipaikalta jopa vähemmän. 

PALKINTOJENJAKO

Sarjoissa 6 – 42 km palkitaan 3 parasta miestä ja naista.  Näiden sarjojen palkintojenjako pyritään järjestämään mahdollisimman pian, kun sarjojen kolme parasta on selvillä, kuulutuksen ohjeiden mukaan ja lähikontaktiohjeita noudattaen. Lasten lähdössä palkitaan jokainen osallistuja heti maaliin tulon jälkeen. Lisäksi jokainen Tiirismaa Trailiin osallistuja saa osallistumispalkinnon materiaalin haussa. 

KAHVIO JA RUOKAILU

Tapahtumapaikalla palvelee Luhtikylän Nuorela ry:n kahvio. Muistathan huolellisen käsihygienian ja turvavälit kahviossa asioidessasi. Kasvomaski suositus!

Kaikki kilpailijat saavat lisäksi ateriaedun Jannen Lounaalle Tapanilaan, joka on auki klo 11 – 16. Jannen Lounaan (Tapanila) tarkempi osoite on Hiihtomajantie 98, 15950 Lahti.

JÄLJITYS

Tiirismaa Trail on ilmoittautumisen yhteydessä kerännyt kaikkien osallistujien yhteystiedot, joten pystymme tarvittaessa tavoittamaan kaikki tapahtuman osallistujat viranomaisten pyynnöstä.  

Tiirismaa Trail pidättää oikeuden muutoksiin, mikäli aluehallintovirasto tekee päivityksiä ohjeistuksiin vallitsevan epidemiatilanteen muuttuessa.

Toivotamme kaikki osallistujat valloittamaan Etelä-Suomen korkeimmat huiput ja nauttimaan polkujuoksuriemusta! Yhdessä pystymme varmistamaan, että jokainen voi saapua tapahtumaan turvallisin mielin! Pidetään huolta toisistamme ohjeita noudattamalla ja nautitaan tapahtuman tunnelmasta!

Tiirismaa Trail – Rakkaudesta polkuihin!