TT2024 (2500 x 1500 px)

Tiirismaa Trail - Rakkaudesta polkuihin!

Tiirismaa Trail on kaksipäiväinen polkujuoksutapahtuma Vesijärven rannoilla Messilässä heinäkuun lopulla. Tiirismaa Trailin ytimessä on nousut ja polut, joista molemmista tarjoamme  isoimmat ja kauneimmat.  Perjantain ohjelmassa on paljon mäkeä Messilä Vertical, Messilä Uphill ja Tiirismaa Trail Kids -starttien myötä. Lauantaina on luvassa sitten polkujuomatkat 8, 12, 21 tai 42 km matkoilla, joissa osallistujat pääsevät Salpauselkä Geoparkin  hienoimmille poluille kohti Etelä-Suomen korkeinta kohtaa – Tiirismaata. 

Kaksipäiväinen tapahtuma 26.-27.7.2024 - Perjantaina tunkataan!

Perjantaina 26.7. kilpaillaan mahdollisimman paljon vertikaalisuunnassa. Päivän ensimmäinen ja pisin startti on Messilä Vertical, joka tulee olemaan backyard-tyyppinen ”loputon mäkihaaste” noin 1 km pitkällä ja 100 m nousua ja laskua sisältävällä kierroksella, missä vauhtia nostetaan tietyin välein. Kilpailu päättyy siinä vaiheessa, kun mukana on enää yksi urhoollinen tunkkaaja. Arviolta kilpailu tulee kestämään eri kuntotasoilla noin 2 – 7 h, joten kestollisesti päästään hyvin ultran tunnelmaan. Voittajan maalintulo voi todennäköisesti lähennellä kesäisen illan auringonlaskun aikoja. Lyhyempää kestoa ja kovempia tehoja haluaville tuomme myös Messilä uphill-konseptin 1,6 km reitillä. Tämä kilpailu sopii heille, jotka haluavat mitata, kuinka paljon koneesta lähtee irti. Samalla myös Messilä uphillin reitillä käydään pienimuotoinen joukkuekisa (3 juoksijaa samasta yhteistöstä tai seurasta), jossa joukkueen jäsenten yhteisajan perusteella jaetaan palkinnot. 

Perjantaina kirmataan myös lasten kilpailu – Tiirismaa Trail Kids, missä löytyy sarjat 10-, 12- ja 14-vuotiaille tytöille ja pojille. Lasten tapahtumaan on myös sisällytetty myös joukkuekilpailu (sama sarja 10 – 14-vuotiailla), jossa saman seuran 3 nopeimman yhteisika ratkaisee joukkueiden sijoitukset. Järjestämme lapsille myös ilmaisen For Fun -tapahtuman, jossa vaikkapa koko perhe voi lähteä lastensa kanssa kiertämään 1,6 km mäkisen kierroksen. Kaikki osallistujat tullaan palkitsemaan lasten tapahtumassa.

Lauantaina päästään irti Tiirismaan parhaille poluille

Lauantain Tiirismaa Trail on kaikkea sitä, mitä olemme halunneet jo alleviivata tapahtumassa myös aikaisempina vuosina. Vaihtelevia polkuja, Etelä-Suomen mittasuhteisiin isoja mäkiä, matkoja eri kunto- ja kokemustasoille maustettuna mahtavilla näkymillä kohti Vesijärven ja Tiilijärven rantoja. Matkoja on tarjolla seuraavasti: 8, 12, 21 ja 42 km.

Lyhin matkamme Tiirismaa Trail Trekki 8 km sopii hyvin ensimmäiseksi polkujuoksutapahtumaksi tuoreemmille polkujuoksijoille. Toiseksi pisin – 12 km matka sisältää hieman pidemmästä matkasta huolimatta muutamia tiukkoja nousuja lisää, ja on siten jo selvästi haastavampi. 21 km matka sisältää Tiirismaan koko kavalkadin: kiharaisen ja juostavan pikkupolkujen verkoston yhdistettynä lukuisiin Tiirismaan klassikkonousuihin.

 

Kaikilla matkoilla polut vaihtelevat leveästä hiihtobaanasta kapeisiin neulaspolkuihin – hetkittäisistä kiviaskelmista Messilän hiihtorinteen hissiväyliin. Reittien suunnittelussa on pyritty hyödyntämään mahdollisimman sopivasti Tiirismaan ja Messilän tarjoamia isoja korkeuseroja.