Color logo + slogan

Tapahtuman kuvaus

Tiirismaa Trail juostaan toista kertaa 23.7.2022. Kilpailukeskuksena toimii Heinsuon urheilukeskus Hollolassa, mikä tarjoaa oivat puitteet hienon urheilutapahtuman järjestämiseen. Tiirismaa Trailin tavoitteena on vakiinnuttaa osansa Suomen suurimpien polkujuoksutapahtumien kirjossa. Tiirismaa Trail sopii niin aloittelijoille kuin todellisia polkujuoksuhaasteita hakeville. Tapahtumassa on matkoja tarjolla seuraavasti: 6 km, 12 km 21 km ja 42 km. Lisäksi mukana on alle 12-v. suunnattu 2 kilometrin lasten lähtö.

 Tiirismaa Trail tulee tarjoamaan osallistujille Tiirismaan ja Messilän mäkialueen upean kiharaisia pikkupolkuja sekä näyttävästi avautuvia maisemia. Erityispiirteenä tapahtumassa on kuitenkin mäet, joista logomme myös kertoo. On pientä kumpuilevaa kinkamaa, pitkää tasaista työjaksoa, loivasti viettävää alamäkeä ja sitten ihan hitokseen tiukkaa tunkkausta. Väliin osuu myös tasaisempia pätkiä, ja niitä on pyritty ohjaamaan erityisesti lyhyemmille matkoille, jolloin reitti sopii myös aloittavalle polkujuoksijalle Tiirismaan trekillä.

Polut vaihtelevat leveästä hiihtobaanasta kapeisiin neulaspolkuihin – hetkittäisistä kiviaskelmista Messilän hiihtorinteen hissiväyliin. Reittien suunnittelussa on pyritty hyödyntämään mahdollisimman laajasti Tiirismaan tarjoamia Etelä-Suomen asteikolla massiivisia korkeuseroja.  Kaikki matkat (6 – 42 km) pääsevät nousemaan vähintään kerran Tiirismaan luonnonkauniiseen rinteeseen kohti Martan Majan laavua. Alustavat noususummat vaihtelevat reiteillä noin 150 metristä (6 km) noin 1600 nousumetriin (42 km).  Alla taulukko matkoista ja noususummista tapahtumassamme. 

Noususummat_TT2022_kaikki matkat

Ensi kertaa poluille!

Jos olet juuri innostunut polkujuoksusta tai jopa ensimmäistä kertaa lähdössä poluille, on 6 km Tiirismaa trekki todennäköisesti sinun juttusi. Ilmaiseksi ei tämäkään reitti päästä, mutta korkeuseroja tai vaativia laskuja ei ole niin paljon reitillä kuin pidemmillä matkoilla matkaan suhteutettuna. Jos taas kuntoa löytyy jo lähtökohtaisesti, mutta polkujuoksu on vielä vieraampi, voisi myös 12 km olla oiva valinta. Reitti tarjoaa tapahtumamme teeman mukaista nousua 390 m verrattuna 6 km 145 m. 

Haasteiden hakijalle!

Tiirismaa Trail asettaa haastetta myös kokeneille polkuraketeille. Noususummat on viety lähes laittoman korkeiksi matkaan nähden, mikä selviää yllä olevasta taulukosta. 12 km sisältää 31 m nousua jokaista edettyä kilometriä kohden ja Tiirismaa tulee tutuksi eri suunnista. Jos omien jalkalihasten iskareita haluaa koetella toden teolla, tulee kyseeseen 21 km ja tuplana saman reitin kulkeva 42 kmPisimmät matkat koettelevat juoksijan fyysistä sekä henkistä kestävyyttä Messilän hiihtokeskuksen rinteissä, missä nousua ei ole säästelty. Palkintona kuitenkin kovasta rupeamasta avautuu upea maisema Vesijärvelle.