IMG_0401

Tiirismaa Trail 2023 - paljon tuttua, mutta samalla uutta!

Tiirismaa Trail siirtyy kesänä 2023 kohti kolmatta vuottaan, ja samalla haluamme viedä tapahtumaa uuteen ja entistä monipuolisempaan suuntaan muutamalla harkitulla muutoksella. Kilpailukeskus tulee siirtymään Heinsuon urheilukeskuksesta Messilän laskettelukeskuksen ytimeen, joten kilpailukeskuksen näkymät ja puitteet kokevat mahtavan muutoksen. Tiirismaa Trail tulee täten olemaan kaikilla matkoilla heti asian ytimessä lähellä Messilän isoja mäkiä ja osana hienoa maisemaa Vesijärven eteläreunalla. Kilpailukeskuksen toiminnoista tulee samalla tiiviimmät ja kilpailun seurattavuus paranee. Nyt yleisöllä on mahdollisuus nähdä juoksijoiden etenevän raastavia nousuja ja tiukkoja laskuja kilpailukeskuksen tuntumasta. Loppukirit tullaan näkemään vielä lyhyeen ylämäkeen, joten voimia pitää säännöstellä ihan loppuun asti. Kilpailun jälkeen kaikki on myös lähellä. Kilpailijat pääsevät heti palautumaan Messilän Bistron buffet-lounaalle oman juoksunsa jälkeen. Myös majoittautuminen viikonlopun yli on mahdollista suoraan kilpailukeskuksen tuntumassa Messilän laskettelukeskuksen eri majoitusvaihtoehdoissa.  

Kaksipäiväinen tapahtuma 4.-5.8.2023 - Perjantaina tunkataan!

Kilpailu tulee olemaan myös ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen, ja samalla siirtymään heinäkuun lopusta hieman myöhemmäksi elokuun alkuun 4.-5.8.2023. Perjantai tulee tarjoamaan erilaisia mäkihaasteita, kun sitten lauantai on enemmän tuttujen TT-kisamatkojen esiinmarssi.

Perjantaina 4.8. tullaan kilpailemaan ensimmäistä kertaa Messilä Vertical, joka tulee olemaan backyard-tyyppinen ”loputon mäkihaaste” noin 1 km pitkällä ja 100 m nousua ja laskua sisältävällä kierroksella, missä vauhtia nostetaan tietyin välein. Kilpailu päättyy siinä vaiheessa, kun mukana on enää yksi urhoollinen tunkkaaja. Arviolta kilpailu tulee kestämään eri kuntotasoilla noin 2 – 6 h, joten kestollisesti päästään hyvin ultran tunnelmaan. Voittajan maalintulo voi todennäköisesti lähennellä kesäisen illan auringonlaskun aikoja. Lyhyempää kestoa ja kovempia tehoja haluaville tuomme myös Messilä uphill-konseptin 1,6 km reitillä. Tämä kilpailu sopii heille, jotka haluavat mitata, kuinka paljon koneesta lähtee irti. Samalla myös Messilä uphillin reitillä käydään pienimuotoinen joukkuekisa (3 juoksijaa samasta yhteistöstä tai seurasta), jossa joukkueen jäsenten yhteisajan perusteella jaetaan palkinnot. 

Samalla myös lasten kilpailu – Tiirismaa Trail Kids – tulee siirtymään perjantai iltaan. Lasten tapahtuma on hyväntekeväisyystapahtuma, jonka osallistumistuotot ja muut kerätyt tuotot lahjoitetaan Hope ry:n toimesta Päijät-Hämäläisille vähävaraisille perheille liikuntaharrastuksen tukemiseksi.  Tiirismaa Trail Kidissä tulee olemaan kilpasarja 10-, 12- ja 14-vuotiaille tytöille ja pojille, ja lisäksi samasta seurasta tulevien kesksen järjestetään myös joukkuekilpailu (sama sarja 10 – 14-vuotiailla), jossa saman seuran 3 nopeimman yhteisika ratkaisee joukkueiden sijoitukset. Järjestämme lapsille myös ilmaisen For Fun -tapahtuman, jossa vaikkapa koko perhe voi lähteä lastensa kanssa kiertämään 1,6 km mäkisen kierroksen. Kaikki osallistujat tullaan palkitsemaan lasten tapahtumassa.

Lauantaina päästään irti Tiirismaan parhaille poluille

Lauantain pääpäivä on kaikkea sitä, mitä olemme halunneet jo alleviivata tapahtumassa myös aikaisempina vuosina. Vaihtelevia polkuja, Etelä-Suomen mittasuhteisiin isoja mäkiä, matkoja eri kunto- ja kokemustasoille maustettuna mahtavilla näkymillä kohti Vesijärven ja Tiilijärven rantoja. Matkoja on tarjolla seuraavasti: 8, 12, 21 ja 42 km.

Lyhin matkamme Tiirismaa Trekki tulee hieman pidentymään 8 km matkaksi, muuten reittien matkat pysyvät kutakuinkin samanlaisina nyt täysin uudesta kilpailukeskuksesta Messilän päädystä. Polut vaihtelevat leveästä hiihtobaanasta kapeisiin neulaspolkuihin – hetkittäisistä kiviaskelmista Messilän hiihtorinteen hissiväyliin. Reittien suunnittelussa on pyritty hyödyntämään mahdollisimman sopivasti Tiirismaan ja Messilän tarjoamia Etelä-Suomen asteikolla isoja korkeuseroja.